Welcome to my world. Be nice here. Thank you. +Follow | Dashboard
Miss Mustache♥
Diary Mustache Linkies Credit




Aku redha Ya Allah :'(
Tuesday, 1 January 2013 | 0 comments
Assalamualaikum readers :'( Hari 1 Januari 2013 right? hmm,bagi aku tiada apa-apa yang special pun :'/ hari ne jam 11 lebih mybe arwah tu dah pun dikebumikan :( aku dari semalam lg tak henti nangis sbb pemergian arwah .Walaupun aku ngan arwah tu dah kira 1tahun tiada apa-apa hubungan tp mesti korang pun faham macam mana perasaan aku sekarang ne,kan? Aku sedihhh dengan semua ne :'( Ya Allah, tolong tenangkan arwah di alam sana . aku rasakan 2013 ne memang bukan membuat aku rasa happy mahupun bahagia :'/ aku  selama ne tak pernah kehilangan insan yang aku sayang,biarpun aku & arwah dah tiada apa-apa tp aku jugak merasa kehilangan arwah. Arwah begitu cepat tinggalkan orang sekeliling dia,aku tau Allah lebih sayangkan arwah. Bukan aku jee yang bersedih,cousin aku sedih sebab diorang pun rapat ngan arwah,asal aku jln ngan arwah mesti ada cousin aku,ketawa bersama,sedih bersama n everything :'( Tadi cousin aku ada pegi rumah arwah then dengar cousin aku ceritakan situasi keluarga arwah terasa begitu sebak aku. Ksian sangat kat mama&papa arwah,mama arwah menangis tiada henti sehinggakan mata pun dah naik bengkak :'( 


itu lah kubur arwah yang cousin aku MMS kan kat aku :'/ aku tak sngup nak tengok! Hanya doa yang aku iringkan untuk arwah dan berdoa agar arwah tenang di alam sana :') Aku tau if aku terus dan terus nangis arwah mesti tak tenang,aku mesti lepaskan pemergiaan arwah. Tapi knpa aku still mengalirkan air mata?itu maksudnya aku memang tidak dapat terima yang arwah telah pergi meninggalkan kami. Jujur aku cakap kat belog aku ne,aku terlalu rindu kan arwah :'( aku rindu kenangan kami bersama . Aku rindu masa dia jaga aku sakit kat hospital. awal pagi jam 6AM lagi arwah dah pergi hospital untuk menjaga aku :'( masa tu aku masih tidur lg dan pintu wad belum lagi buka,aku terjaga dan aku tengok kat luar ada arwah , arwah senyum ngan aku then aku pun senyum kembali pada nyaaa . Mama aku pun pulang untuk rest sbb dah semalaman mama teman& jagakan aku di wad.Lepas mama pulang arwah masuk then bawa aku bercakap :'(

                 Arwah : Pucat nyaa muka. ada makan kah? sudah makan ubat? sebab apa jugak sakit ne?
                     Aku : yeaa kah? belum lagi makan ne,kan baru jak bangun n makan ubat pun belum sbb
                             belum makan nasi lagi. tak tau lah apa sebab sakit ne,td pagi muntah then tidak larat
                             mau bejalan&berdiri . Jgn lah risau k? *sambil senyum* 
                Arwah :Mau minum&makan kah by? *arwah ternampak sorang nurse tolak troli 
                            makanan untuk pesakit* 
                   Aku :Mauuu , tp ada makanan apa jugak?
               Arwah :Minuman susu dan makanan ada sayur,ikan dan buah epal,mauuu?
                   Aku :Yalaaaa, tp minta air biasa jugak aa by? *senyum manja*
               Arwah :okeyyyyy :)

                           * Baring di katil sambil tengok arwah jalan menuju untuk ambilkan aku makanan*

                  Aku : Banyak nyaaa nasi? by sudah makan kah ne awal pagi lg datang?
              Arwah :Banyak kah? makan jak lah bahh. belum lg makan ne,ndaa sempat sbb mau p sini.
                 Aku :Jom lah makan sama-sama k?
             Arwah :yalaaaa :)

                            * Makan sambil arwah suapkan makanan ke mulut aku . Arwah senyum tgk aku makan
                                dan aku pun balas senyuman arwah*

             Arwah : sudah lahh,kenyang sudah by ne. Bb lg lah makan k? *Senyum*
                 Aku :Nemau aa,kenyang sudahhh *buat muka biuttt,hee * by, belikan bah air sejuk?
             Arwah : blh kah minum air sejuk sakit-sakit begini?
                 Aku : blh bah tu,by jgn lah bgtau nurse k? *buat muka kesian*
             Arwah : yalaaaa *cubit hidung aku*

Selang beberapa minit,arwah datang dgn membawa air yang nak minum. Sampai ke wad aku cakap kat arwah yang aku nak pi toilet,then arwah bawakan aku pi toilet TAPI arwah tak masuk sekali k? arwah tunggu kat luar jeee :') Aku keluar then arwah pegang tgn aku sbb masa tu aku tak berapa kuat nak bawa diri,orang sakit lah katakan. Arwah baring kan aku di katil then arwah cakap ngan aku .
             Arwah :Nahhh,air. jgn tlampau minum yang sejuk k?
                 Aku : yalaaaa .

Habis minum,aku rasa macam nak tidur masa tu.Dlm beberapa minit aku terlelap :') Aku terjaga sbb arwah bgun kan.Aku bgun then arwah cakap .

             Arwah :Bngun dulu,nurse mau pasang air tu , mau ambil drh sama mau bg mkn ubat.
                Aku :ahhh?! nemauuu*takut kena jarum&tkut mau mkn ubat*
            Arwah :Jgn begitu bahhh b .
Nurse datang then bg ubat untuk d makan,dia pasang air sbb air yg semalam dah nak abis dannnnn ambil darah aku,ohmaigattt! sakittt :'( selesai jee nurse tu buat keja dorg then ada sorang nurse tnya aku.
            Nurse : siapa tu?boyfriend ke?  *senyum*
               Aku :aa? yeaaa :)
            Nurse :Sweet nya kamu dik :DD

Aku senyum sbb nurse tu ckp kami 'sweet' :') Selama 4hari aku di tahan kat wad tu,arwah lah yg jaga aku kt sana :'( Mybe ada hikmah di sebalik semua ne. Aku sedih atas pemergiaan arwah tp apakan daya,ini lah ketentuan maha kuasa. kita hanya merancang dan Allah yang tentukan . Aku terlalu sukar untuk percaya yang arwah tiada sudah di dunia ini :'( aku akan ingat arwah untuk selamanyaaa. Terlalu bnyk kenangan kami berdua sehinggakan sukar untuk aku lupakan arwah . :'(
To my fiancee,mybe ne post mmg brlebihan dan blh membuat kan dy sakit hati,right? tp tersangat lah diharapkan untuk memahami situasi sekarang ne k my dear ? :'D


                   #  AL-FATIHAH BUAT ARWAH MOHD ZULFADHLI ABDUL RAHMAN :'(
           

Older Post | Newer Post